14 november 2021 vossenjacht in Groesbeek

Zondag 14 november organiseert Marcel PE5TT twee vossenjachten in het Groesbeekse bos.

Startplek:

Boscafe Zweefin https://zweefinnmalden.nl/

Groesbeekseweg 55A
6581 BJ Malden
https://goo.gl/maps/D4At4PW8LkRemSEj6

Om 11:00 start een klassieke 2m ARDF jacht.
MOE t/m MO5 op 144,080 MHz
MO op 144,480 MHz
De gehele dag zal er een 80 meter FoxOring uitgezet zijn die je kan lopen wanneer je wil. (ook leuk voor beginnende jagers of met de kinderen)
FO op 3,579 MHz

Bij beide jachten zal met SI-chips gewerkt worden, maar er hangen ook tangen.
Charly DL3YDJ zal de SI-tijdwaarneming voor zijn rekening nemen.
Kaarten zijn bij de start beschikbaar.

Heb je zelf geen ontvanger, geen probleem geef minimaal 1 week voor aanvang door dat je er één wil lenen er je kan met een leenontvanger meedoen: pe5tt@daverveld.eu

Presentatie vossenjagen door Marcel PG8M op 26 april

foto PG8M

26 april 2019 geeft onze eigen Marcel PG8M een presentatie over vossenjagen. Marcel is landelijk bekend als vossenjager. Hij weet vaak in de top te eindigen. Ook bij de jaarlijkse landelijke ballonvossenjacht doet hij altijd enthousiast mee. Daarnaast is hij lid van de DX-contestgroep YNOMY. Marcel heeft ook een aantal mooie vossenjachtontvangers gebouwd. Deze zijn te bekijken op https://daverveld.eu/.

 

Lees meer

STTA organiseert 1 februari 2019 informatieavond over repeaters

Vrijdag 1 februari organiseert de STTA een informatieavond.

Roel PE2CVF en Pascal PA1PAS geven die avond een uitleg over de nieuwste ontwikkelingen rond de Arnhemse repeaters. Lees meer

Lora logo

Lezing over LoRa op 10 november bij VERON Arnhem

Foto Dennis GeurtsVrijdag 10 november 2017 om 20:00 organiseert afdeling Arnhem a06 van de Veron een lezing over LoRa. Dennis Geurts, de initiatiefnemer van TheThingsNetwork in Arnhem geeft de lezing.

Wat is LoRa?

Lora logoLora is een protocol dat werkt met spread-spectrum-technieken. De afkorting LoRa staat voor Long Range, groot bereik dus. Het signaal wordt over een grote bandbreedte (tot 250 Khz) uitgezonden, en heeft daardoor een groter bereik en is minder makkelijk te hacken en te storen. Een nadeel is dat je er niet hele hoge snelheden mee kan halen, een snelheid van 400 bits per seconde is vrij gewoon, maar dat wordt dan weer goedgemaakt door het enorme bereik dat je kan halen met Lora: enkele kilometers in een bebouwde omgeving. Je zendt maar af en toe met relatief lage vermogens waardoor de batterijen erg lang mee gaan.

Wat kan je met LoRa?

LoRa nod in handDe nu beschikbare apparatuur maakt hele interessante dingen mogelijk: GPS-tracker op je fiets, vochtigheidssensor in je moestuin, of in je boot, alarminstallatie die niet afhankelijk is van internet, 3g, 4g of 5g etc.

LoRa kan verschillende frequenties gebruiken, het meest gebruikelijk is 868 Mhz, maar ook 434 Mhz. Dit is een ISM-frequentie (Industrial, Scientific & Medical) die iedereen vrij mag gebruiken, dus geen vergunning, registratie of licentie nodig.

Dennis Geurts bouwde sensornetwerk, AElora, dat de luchtkwaliteit in Arnhem meet. De sensors zijn ingebouwd in een plastic vogeltje en gebruiken erg weinig energie.

Wat is er al?

Er bestaan een aantal initiatieven om een netwerk van gateways aan te leggen. KPN is bezig met een netwerk, en ook TheThingsNetwork bouwt een eigen netwerk. Dit laatste netwerk is gratis te gebruiken met geschikte apparatuur.

Meer weten?

Dan kan je kijken op:

https://revspace.nl/DecodingLora

https://arnhem.luminis.eu/aelora-luchtkwaliteit-meten-met-lora/

TheThingsNetwork Arnhem

Waar en wanneer?

vrijdag 10 november om 20:00 bij de Veron Arnhem (a06) op de Nassaustraat 4a in Arnhem

 

plaatje EMC-meter waar je emc-storing kan opsporen

Lezing over EMC-storingen op 13 oktober 2017 door Wilko PA1WBU

plaatje EMC-meterOp 13 oktober 2017 20:00 zal Wilko PA1WBU een lezing over EMC-storingen en methodes om de storingen te zoeken en ze op te lossen. De VERON EMC-commissie heeft aan het begin van de zomer een workshop gehouden voor een beperkt aantal VERON-afdelingen. Wilko heeft aan die workshop deelgenomen en zal het materiaal van de workshop in het Arnhemse Kluphonk presenteren.

 

Ontstoorferriet

De afdeling Arnhem heeft aan de workshop begin van de zomer een koffer met ontstoringsferriet overgehouden. Het ferriet dat in die koffer zit staat, onder voorwaarden, gratis ter beschikking van de leden van afdeling Arnhem. De VERON EMC-commissie wil graag de mening horen over dit initiatief, zeker omdat het op deze manier werken voor de VERON een proef is.

Lezing over programmeren Racal Cougar transceiver

Racal CougarOp vrijdagavond 7 april 2017 geeft Dave PA5DOF een lezing over de
zelfgebouwde programmer voor de Racal Cougar 4m dump-sets die hij na het
nodige reverse-engineeren heeft ontworpen.

Niet langer is een dure/niet verkrijgbare Racal-programmer nodig
om kanalen en settings in de Cougar te zetten!

Onze barman Fred PA3ERQ voorziet alle bezoekers zoals altijd graag
van een drankje & hapje!

Locatie: Kluphonk van de VERON in de Nassaustraat 4a in Arnhem, aanvang 20:15.

spulletjes in boekenkast

Grote STTA-verkoping bij VERON Arnhem op 28 april 2017

verkoping vorig jaar, uitstalling spullen op tafelDe STTA organiseert een grote verkoping van apparatuur op 28 april 2017. De opbrengst wordt gebruikt voor de STTA-repeaters in Arnhem en Radio Kootwijk. De STTA heeft een garage vol met spullen, en die moet leeg!  Komt allen vanaf 20.00!

 

 

 

spectrumanalyzer

Lezing over gebruik spectrumanalyzer door Jos PA3ACJ

spectrumanalyzer3 maart 2017 lezing over spectrumanalyzers

Er wordt 3 maart 2017 een lezing gehouden door Jos PA3ACJ over de spectrumanalyzer bij de VERON in Arnhem. Hij zal onder andere demonstraties geven in het juist gebruiken van zo’n apparaat, en ook wat je juist niet moet doen.

De lezing start om 20.15 in ons Kluphuis

schotelantenne van CAMRAS Dwingeloo

EME lezing op 28 oktober 2016

schotelantenne van CAMRAS DwingelooDe lezing over EME door Jurgen PE1LWT, Chris PA2CHR en Johan PA3FPQ zal worden gehouden op 28 oktober 2016 vanaf +/- 20:15.

Lokatie is uiteraard ons ‘Kluphonk’  aan de Nassaustraat 4a in Arnhem.

Zie ook Lezing over moonbounce / EME in Arnhem

73 Wilko
PA1WBU

 

 

Frequentie calibreren

Tijdens de QSL avond op 25 maart 2016 zal Wilko PA1WBU  zijn Rubidium 10MHz referentie oscillator meenemen voor het calibreren van frequentietellers en andere meetapparatuur.

IMG_8445asine-variations

Voor meer informatie over de Rb oscillator zie deze video  https://youtu.be/I55uLRRvLCU en deze video https://youtu.be/FRdGsSu5Nec