Verkoping 2016

In mei is er een verkoping van surplus bij A06.

 

Goed geteld!

Tijdens de Arnhemse Ronde van 2016.2.25 kwam spontaan het idee op om op de QSL avond een geïmproviseerde meetavond te houden.  Of, beter gezegd, een Rb referentieoscillator mee te nemen zodat geinteresseerden hun eigen meetapparatuur konden verifiëren/bijtrimmen.

Zo gezegd zo gedaan. Op de fotos zijn een aantal frequentietellers te zien naast een VNA (het kleine blauwe kastje) die vanaf nu beter ‘op frequentie’ staan.

IMG_1839 IMG_1838

Mochten er meer gegadigden zijn: laat het even weten dan breng ik de Rb oscillator nog wel een keer mee.

Wilko
PA1WBU

Ton Hulst PA3FHM krijgt gouden speld

Ton Hulst PA3FHM krijgt gouden speldOp vrijdag 19 februari 2016 kreeg Ton Hulst PA3FHM een gouden speld uitgereikt door de algemeen voorzitter van de VERON Remy Denker PA3AGF. Dit vanwege de verdiensten en grote inzet de afgelopen jaren als secretaris van de afdeling a06.

overdonderd

De blik op het gezicht van Ton Hulst PA3FHM als hij doorkrijgt wat er aan de hand is.

Het was al aardig druk in Het Kluphonk vanwege de jaarlijkse ledenvergadering waarin ook het nieuwe bestuur zich zou voorstellen en het oude bestuur hartelijk werd bedankt voor hun jarenlange inzet. Tot ieders verbazing was daar ineens Remy Denker, de algemeen voorzitter van de VERON. Zijn xyl moest in Elst zijn voor een bijeenkomst was zijn verklaring. Groot was dan ook de verbazing bij Ton Hulst PA3FHM toen hij naar voren werd geroepen en een toespraak van Remy Denker kreeg. De verbijstering valt van zijn gezicht af te lezen. Daarna kreeg hij de speld uitgereikt.

Ton Hulst PA3FHM ktijgt eeen bloemetje van voorzitter Cor Schuiling PD0GHF

Ton Hulst PA3FHM ktijgt eeen bloemetje van voorzitter a06 Cor Schuiling PD0GHF

de speld

De kersverse goudenspelddrager

eMagazine over (digitale) ATV

Onlangs kwam ik een gratis eMagazine (e-zine) tegen over (digitale) amateur televisie. Heel interessant, veel zelfbouw in de beste amateur tradities en beslist niet alleen interessant voor ATVers.

Het magazine is beschikbaar in diverse file formaten voor e-readers maar ook als PDF.

Kortom, het is zeker de moeite waard om eens een blik te werpen op de CQ-DATV website

73 Wilko
PA1WBU

Arnhemse ronde van PI4ANH op 2m in SSB

Ben PA2OLD heeft aangekondigd dat hij om de 2 weken onder de afdelingscall PI4ANH een Arnhemse ronde in SSB gaat leiden.

De SSB ronde wordt gehouden op woensdagavond vanaf 21:00 lokale tijd, de frequentie ia 144.345 MHz.
Uiteraard in USB.

De 1e ronde zal plaatsvinden op 24 februari, de daarop volgende rondes zijn op 9 en 23 maart.

Heb je 2m apparatuur geschikt voor SSB meldt je dan vooral eens in!

pi2anh op de meetbank

PI2ANH is terug van weggeweest

Velen in de regio Arnhem hebben ‘m node gemist maar er is nu goed nieuws van het Arnhemse repeater front: PI2ANH is terug van weggeweest!

“Kluphonk” Nassaustraat in Arnhem 40 jaar in gebruik

Op 15 november 2015 was het 40 jaar geleden dat onze afdeling het “kluphonk” aan de Nassaustraat in de Arnhemse wijk Lombok in gebruik nam. Lees meer